Βιογραφικό

Πληροφορίες για τον Εμμανουήλ Γ. Πάχο

Εμμανουήλ Πάχος

Εμμανουήλ Πάχος

Ο Εμμανουήλ Πάχος του Γεωργίου γεννήθηκε στην Χίο όπου και μεγάλωσε.

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι Δικηγόρος παρ’ Εφέταις, ασκεί μαχόμενη δικηγορία στην Χίο και είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό σε Σκαραμαγκά, Χίο και Μυτιλήνη.

Πραγματοποίησε την άσκηση του σε δικηγορικό γραφείο του Πειραιά με βασικό αντικείμενο ενασχόλησης το ποινικό δίκαιο, ενώ από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Ιούνιο του 2010 παρακολούθησε σαράντα (40) νομικά σεμινάρια του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.

Ορκίστηκε Δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Χίου το 2010 οπότε και ίδρυσε το ομώνυμο δικηγορικό γραφείο. Το 2014 προήχθη σε δικηγόρο παρ’ Εφέταις.

Από τον Μάρτιο του 2014 έως τον Μάρτιο του 2017 διετέλεσε γενικός γραμματέας του Δ.Σ. του σωματείου «Λ.Ε.Α.ΔΙ.Χ.» του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου.
Διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. της ποδοσφαιρικής ομάδας «Δόξα Χίου» την περίοδο 2014-2015. Από τον Σεπτέμβριο του 2015 είναι μέλος της πειθαρχικής επιτροπής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χίου και τον Απρίλιο του 2016 ανέλαβε πρόεδρος της επιτροπής.

Ομιλεί την Αγγλική και Γαλλική γλώσσα και χειρίζεται με άνεση όλες τις νέες τεχνολογίες.